MITTÅRSRAPPORTER 2021
Här hittar du 2021 års MittÅrsrapporter. Våra rapportörer pratar om det privata och det offentliga, om människan i smått och mänskligheten i stort, om diplomati och aktivism. Varvat med egenvald musik, såklart.

HÄR HÖR DU
Samuel Jarrick
Håkan Juholt
Caisa-Stina Forssberg
Anna Sise
Torbjörn Tännsjö
Dror Feiler
Sara Grönroos

SÅ HÄR LYSSNAR DU
Här i webbläsaren klickar du på rapportörens bild
Du kan också lyssna på:
Spotify • Apple Podcaster
Soundcloud • Google

Lördag 3 juli

SAMUEL JARRICK
Operasångare och miljöaktivist

”Min rapport handlar om mina erfarenheter av att få vara med när en bred och olydig klimaträttviserörelse tar form och tar plats, samt om mina upplevelser av hur gränsen mellan konsten och verkligheten då och då suddats ut.”

Klicka för att lyssna

Lördag 10 juli

HÅKAN JUHOLT
För nuvarande Sveriges ambassadör i Sydafrika och tidigare partiordförande för Socialdemokratiska arbetarepartiet.

I sin rapport pratar han bl a om kulturens avgörande betydelse som solidariskt och mellanmänskligt kitt i samhällsbygget, och om när han fick sjunga kompad av Elvis Presleys basist.

Klicka för att lyssna

Lördag 17 juli

CAISA-STINA FORSSBERG
Frilansande skådespelare som har jobbat från Ystad till Haparanda och allt däremellan. Driver podden Kulturens ABC och är ivrig Instagrammare på kontot Bleknos. Hösten 2021 är hon aktuell på Angeredsteatern i Göteborg.

Caisa-Stina kommer i sin rapport att bjuda på spridda prosatankar som kan inspirera till både igenkänning och eftertänksamhet – om bl a sommarstugeplågan, älskarinnerollsförfallet och Lilla Vasaloppshelvetet.

Klicka för att lyssna

Lördag 24 juli

TORBJÖRN TÄNNSJÖ
Samhällsdebattör och professor i praktisk filosofi vid Stockholms universitet. Första delen av hans memoarer, som handlar om filosofi och vänsterpolitik finns här.

Torbjörns rapport tar avstamp i det egna politiska uppvaknandet i ungdomen. Han leder oss på en resa från solidaritetens 60-tal via 70 och 80-talets politiska manifestationer och splittringar in i våra tiders försök att omdefiniera demokratibegreppet. Vi hör om klarinettens politiska potential och kammarmusiksessioner med den legendariska konsertpianisten Herta Fischer

Klicka för att lyssna

Lördag 31 juli

ANNA SISE
Skådespelare och sångerska som har arbetat på de flesta stora institutioner i Sverige, på musikalscener och i frigrupper. Hos Teater Tribunalen medverkade hon 2016 i ”Mamman”. Som artist har hon släppt skivorna ”Beppes byrålåda”, ”But Beautiful” och ”Detour Ahead”
Senast har vi sett henne som polis i SvT:s ”Tunna blå linjen”.


Annas rapport handlar bl a om sociala orättvisor, om klasstillhörighet och om hennes mormor och morfar i en liten stad i Sverige.

Klicka för att lyssna

Lördag 7 augusti

DROR FEILER
Israelisk-svensk tonsättare, musiker, konstnär, gallerist och mycket aktiv aktivist. Han har medverkat i många uppsättningar på Teater Tribunalen, bl a ”Kommunistiska manifestet”, ”Liten Katekes för underklassen”, ”Åtgärden” och senast ”Acceleration”.

Dror är aktiv i ”Ship to Gaza” och har flertalet gånger arresterats på internationellt vatten av israelisk militär. I Sverige har han gjort sig känd inom den antifascistiska rörelsen genom att envetet spela ”Här kommer Pippi Långstrump” på saxofon under Sverigedemokratiska möten och nazist-marscher.

Dror vill störa dig som lyssnar. Han pratar om dissonansens avgörande betydelse, om Israel och antisemitism, om aktivism och om underhållningsdjävulen.

Klicka för att lyssna

Lördag 14 augusti

SARA GRÖNROOS
Utbildad socialantropolog och snart också nyexaminerad grundskollärare. 

”Min rapport handlar om mina erfarenheter av internationella adoptioner. Jag berättar om mitt och andras engagemang i frågan både nationellt och internationellt. Jag berättar också om den röst som sällan fått ta plats i forskningen kring och förståelsen av internationella adoptioner – de biologiska föräldrarnas röst.”

Klicka för att lyssna
Dela den här sidan: