JÄVLA PARASITER! Föreställningen den 27 februari spelas till förmån för nätverket INGEN MÄNNISKA ÄR ILLEGAL!

 

Med tanke på pjäsens tematik spelar vi en föreställning till förmån för nätverket INGEN MÄNNISKA ÄR ILLEGAL den 27 februari. Då går våra biljettintäkter oavkortat till dem. Läs mer om dem och deras arbete på http://www.ingenillegal.org  och boka dina biljetter HÄR.

Varje dag läser vi om människor som tvingas fly och lämna sina hemländer. Om överfyllda båtar som kapsejsat, utdragna asylprocesser, människor som skickas tillbaka till de länder de flytt ifrån. Samtidigt som dessa öden flimrar förbi, pågår våra egna liv. Det är lätt att distansera sig – det handlar ju inte om oss.

I Ninna Tersmans pjäs JÄVLA PARASITER! skildras två unga människor, som hamnat i kläm i asylprocssen. Genom skildringen av deras möte, i den utsatta väntan på besked om de får stanna, kommer vi nära deras erfarenheter, desperation, drömmar och minnen.

JÄVLA PARASITER! är en pjäs baserad på intervjuer om hur det är att bli berövad allt: sitt land, sin tillhörighet, sitt människovärde. Hur det är att inte bli trodd. Att tvingas leva med minnen av förtryck och flykt. Att leva i ett vakuum. Och om vänskap, längtan, och ett nästan förlorat hopp.

Av: Ninna Tersman
Regi: Lena Mossegård
Scenografi: Marie Olsson
Kompositör/ljuddesign: Magnus Larsson
Ljus: Lina Benneth
Medverkande: Albin Grenholm och Isabel Reboia.

 

JÄVLA PARASITER!

Dela den här sidan: