Enad kritikerkår hyllar Mamman

Kritikersuccé för Mamman!
”Mamman är en ny form av teater, brechtiansk och absurt lekfull som ändå vill vara gammaldags politisk /…/ Erik Holmström har skapat en svartvit värld som är djärvt suggestiv.” SvD

”Andrea Edwards, Pelle Grytt och Anna Sise står för humor, intelligens och inspirerande upplevelser av teaterleken med sitt ironiskt kluvna tilltal som dockspelare och skådespelare, och sin respektfulla publikkontakt /…/ Här gör Maja Kall ett annat titthål in i konsthistorien med sin scenografi där den blyertstecknade staden à la Käthe Kollwitz har fått färga av sig på skådespelarnas kostymer, medan pappskivedockorna, med sina grova, ledade käkar och enormt uttrycksfulla, rörliga ögon liknar små släktingar till den tyske konstnären George Groszs dada-figurer från 1930-talet./…/ Dror Feilers expressionistiskt bullriga fabriksmusik /…/ Sammantaget blir det en fängslande upplevelse också för en finsmakande vuxenpublik. Men så är det ju: bra barnteater är bra teater. Och skolklasserna i Tribunalens salong sitter knäpptysta och trollbundna hela tiden.” DN

”En sällsam och upplyftande kombination av fantasi och realism där de platta pappfigurerna får kött och blod tack vare ensemblens energiska och empatiska spel.” Aftonbladet

”Oj, så vackert och poetiskt formspråk.” Kulturnytt P1

För att läsa recensionerna i sin helhet klicka in på Föreställningar och Mamman.

Dela den här sidan: