Ship to Gaza bordat av israelisk militär

Natten till den 29 juni togs Tribunalenmedarbetaren Dror Feiler, tillsammans med arton andra, av israelisk militär. De var alla med på båten Marianne av Göteborg som vid tiden för bordningen befann sig på internationellt vatten.

Vi förväntar oss att den svenska regeringen agerar och kräver att besättningen omedelbart släpps och att transporten kommer fram till folket i Gaza.

Så här skriver organisationen Ship to Gaza i ett pressmeddelande: Den israeliska militären (IDF) uppger på sin blogg att man har bordat fiskefartyget Marianne av Göteborg på väg mot Gaza. Samtliga passagerare kommer att transporteras till den israeliska hamnstaden Ashdod inom 12 till 24 timmar. Fiskefartyget Marianne av Göteborg, en ombyggd trålare lastad med medicinsk utrustning och solcellspaneler, befann sig på internationellt vatten när bordningen utfördes. Ship to Gaza har inte haft kontakt med fartygets besättning sedan 00.57.

Följ händelserna på Ship to Gazas hemsida