Missa inte gästspel på Unga Klara

Hopp åt unga – för att de förtjänar det!

– Det som skiljer människan från djuren är att vi kan föreställa oss ett ting innan det blivit till. Men för människor idag, menar filosofen Slavoj Zizek, är det lättare att föreställa sig liv på mars än en annan världsordning. Vi vill prata med ungdomar om engagemang, kraft och möjligheter. /Frida Röhl, regissör

Om föreställningen:
Pussy Riot, Milton Friedman, Valerie Solanas, Rosa Parks, Jeanne d’Arc, Thomas Hobbes, Henry David Thoreau, Holger Meins, Ai Weiwei, Mary Woolstonecraft, Nelson Mandela…
Detta är början på vår lista över människor som har förändrat världen.
Föreställningens titel, Välja säte och 12 andra sätt att förändra världen, är inspirerad av den afro-amerikanska sömmerskan Rosa Parks. När hon 1955 blev tillsagd att lämna sitt säte i bussen till en vit man vägrade hon att göra det, vilket var emot lagen vid den tiden. Arresteringen av Parks blev ett startskott för ett uppvaknande av den moderna medborgarrättsrörelsen i USA.

Regionteater Väst har under de senaste åren producerat flera devicingföreställningar och i arbetet med ”Välja säte” har arbetet fortsatt med att utveckla dessa metoder.

Nu intar den performanceinspirerade föreställningen Välja säte och 12 andra sätt att förändra världen, Unga Klaras scen för ett gästspel. Föreställningen är regisserad av Frida Röhl som också är konstnärlig ledare på Teater Tribunalen.
Föreställningstider:

Tisdag 7 maj kl. 19.00

Onsdag 8 maj kl. 13.00 och 19.00

Biljetter bokas via Unga Klaras hemsida: ungaklara.se

Regi: Frida Röhl
Scenografi och kostym: Charlotta Nylund
Mask: Bim King
Medverkande: Michael Engberg, Lisbeth Johansson, Jenny Nilsson,
Johan Stavring, Lovisa Westerblom samt Jan Kardell och Jonas Karlsson

Dela den här sidan: