Dissidentklubben är en sammanslutning av oliktänkande som värnar det fria samtalet och vill vara ett alternativ till maktens rådande narrativ. Dissidentklubben välkomnar den framväxande multipolära världsordningen.

Professorerna Ola Tunander från Peace Research Institute Oslo och Glenn Diesen från Universitetet i Sydöstra Norge föreläser och svarar på frågor om krisen i världen med utgångspunkt från kriget i Ukraina. Ett unikt tillfälle att möta två av västvärldens främsta forskare inom krigspropaganda, militärstrategi och geopolitik.

28 maj kl 19.00
Hornsgatan 92, T-Zinkensdamm
Inträde 100 kr – betalas på plats
Reservera plats på biljett@tribunalen.com (Ange 28 maj som ämne)

Arrangörer: Dissidentklubben, Teater Tribunalen, FiB Kulturfront avd 5, Riksföreningen Nej till Nato

Till index…


Varför är världen så galen?
Varför är vi så olyckliga?
Vad är meningen med allt?

Kom och lyssna och delta i ett verkligt radikalt samtal med en tänkare vars tankar om vår inhumana värld till och med är för mycket för många anarkister!
Dissidentklubben bjuder in till ett vidsynt samtal med den brittiska författaren och filosofen Darren Allen. I en rad djupgående och provokativa böcker har han provocerat och väckt uppmärksamhet i den engelskspråkiga världen och hans arbete har prisats av några av dess mest profilerade bråkmakare, så som Terry Gilliam, Russel Brand och John Zerzan med flera.
Låt dig förflyttas bortom det invanda av Allens pigga och kompromisslösa perspektiv på den olyckliga världsmaskin som maler ned och förvränger vår naturliga verklighet i en värld fylld av konflikt, armod och ångest.
Håkan Julander läser ett kapitel ur Allens bok ”33 Myths of the System” på svenska.
Resten av samtalet är på engelska.

Måndag 20 maj 18.30 • Teater Tribunalen • Hornsgatan92
Inträde: 100 kr • Boka plats på
biljett@tribunalen.com

Till index…


Till index…


Är Kina kulturfientligt?
Är Sverige kulturvänligt?
När räknar vi kulturlivet i ett land som instrumentellt för systemet?

Torsten Jurell (f. 1951 i Mölnlycke utanför Göteborg), är en konstnär baserad i Kina, där han har en permanent ateljé i Jingdezhen. Nu kommer han till Teater Tribunalen och berättar om sitt konstnärskap med Kina som bas. 

Våren och sommaren 2024 visar Hallwyllska museet en omfattande utställning med Jurells keramiska skulpturer. 15 böcker med Jurells konst har givits ut. 

Med boken ”Fisken i skyn” debuterar Torsten Jurell som skönlitterär författare våren 2024.

Arrangör till mötet:
Dissidentklubben och Teater Tribunalen

Till index…


I USA riskerar Assange att dömas till 175 års fängelse enligt en 100 år gammal spionlag i en typ av domstol i Virginia där en åtalad aldrig någonsin frias. Om domarna beslutar att behandla skrivelsen, fortsätter Julian, isolerad, i högriskfängelset Belmarsh i London. Långa processer kan påbörjas och Julian fortsätter i fängelse. Vi vet inte vad som kommer att hända. Beredskap behövs.
Julian Assange ger sitt liv för vår rätt att veta sanningen om USA:s krigsbrott i Irak, Afghanistan, Israels krigsbrott i Palestina, Guantánamo med mera.

Han står upp för allas vår yttrandefrihet och den sanning som regeringar ofta vill dölja.
Vi märker det i våra media och med nya lagar som utlandsspionerilagen och medialagen.
Krigsbrott begångna av Sveriges Nato-vänner med USA i spetsen ska helst inte avslöjas.
Enligt lagen riskerar journalister som gör sitt grävande och avslöjande jobb att betraktas som spioner och kunna dömas till fyra års fängelse.

Medverkande: Arne Ruth, Lena Kallenberg, Lars Drake, Sigyn Meder, Håkan Julander

Plats: Biocafé Tellus

Arr. Stödkommittén för Julian Assange
Medarrangörer
: Dissidentklubben, Folket i Bild/Kulturfront (Stockholm), IrakSolidaritet

Till index…


Till index…


Ola Tunander

Vem sprängde Nordstream?
Hur gick det till och varför gjordes det?
Hur har Östersjöns miljö påverkats av attentatet?

Ola Tunander gästar Dissidentklubben.

Nu kommer tillfället att under en kväll med Ola Tunander, professor emeritus vid fredsforskningsinstitutet PRIO i Oslo, komma närmare svaren på dessa frågor, som trots deras betydelse blivit så knapphändigt belysta av media och myndigheter. Vi presenterar också information från Clean Baltic Coalition om hur Östersjön har påverkats av vår tids största terrorattentat mot miljön.

Dissidentklubben i ett samarbete med FiB Kulturfront och Nätverket Nej Till Nato.

Till index…


Många tror att kolonialismen upphörde på 60-talet men det stämmer inte. Kolonialismen har fortgått men i en annan form.
 Nu pågår det flera revolutioner mot den franska kolonialismen i Västafrika. Kom och lär dig mera om bakgrunden och hör våra föreläsare berätta mera om vad som pågår i Franceafrique. Efter anförandena finns det möjlighet att ställa frågor.

Olive Carlson
Skribent och tidigare styrelsemedlem i afrosvenska riksorganisation, och fd ordförande för riksorganisation för Burundier i Sverige. Hennes texter finns att läsa bl.a. på Parabol

Andi Olluri
Skribent och debattör. Känd från Dissidentklubbens tidigare möte om BRICS, återkommande skribent bl.a. på Globalpolitics och många flera publikationer 

Till index…


Clare Daly

Offentligt samtal med Clare Daly

Europaparlamentets tuffaste politiker kommer till Sverige!

Clare Daly från Independents 4 Change (Irland) är en av EU:s hårdaste kritiker av NATO och en kämpe för att hålla Irland utanför militäralliansen. Nu har du chansen att lyssna på henne om NATO och europeisk säkerhet.

Arrangörer: Dissidentklubben, Riksföreningen Nej till NATO, Teater Tribunalen och FiB Kulturfront

Samtalet modereras av Kajsa Ekis Ekman, författare, journalist och redaktör för nättidskriften Parabol

Lyssna på dikten

THE CHAOS DEMON
av Håkan Julander

Länk…

Till index…


Dela den här sidan: