MITTÅRSRAPPORTER 2024
Sommaren 2024 släpper Teater Tribunalen den femte upplagan MittÅrsrapporter, poddserien där människor pratar om saker de tycker är viktiga och spelar musik de tycker om. Det är personligt, det är politiskt, det är poddanpassat.

Tidigare MittÅrsrapporter hittar du HÄR

SÅ HÄR LYSSNAR DU
Klicka på rapportörens bild.
Du kan också lyssna på:
SpotifyApple
Soundcloud
Poddtoppen

LÖRDAG 29 JUNI

Klicka för att lyssna

EMIL BOSS
Författare och facklig organisatör i Sveriges Arbetares Centralorganisation (SAC). Emil är också arbetarpoet, och har bl a publicerat långdikterna Acceleration (som Tribunalen iscensatte 2019), och senast Kompression, båda nominerade till Sveriges Radios lyrikpris.

I sin Mittårsrapport pratar Emil om sitt arbete med att organisera och förhandla för migrantarbetare, och om familjens klassresa från de Värmländska skogarna till medelklassens Stockholm.

Swishnummer för att stödja Solidariska Byggare, som organiserar och hjälper utnyttjade migrantarbetare:
123-1789577

Till listan…

LÖRDAG 6 JULI

ULLA KASSIUS
Flitigt anlitad och flerfaldigt prisbelönt scenograf, kostymör och numera regissör, som har arbetat med teater och film i Sverige såväl som utomlands.

Ullas MittÅrsrapport handlar om Nuet – det vackert ofärdiga Nu som i bästa fall uppstår på teaterscenen, och det sårigt krigsbesatta Nu som vår värld befinner sig i.

Klicka för att lyssna

Till listan…

LÖRDAG 13 JULI

Klicka för att lyssna

ALI ESBATI
Författare, krönikör och tidigare riksdagsledamot för Vänsterpartiet. Har bland annat givit ut Man kan fly en galning men inte gömma sig för ett samhälle: 10 år efter Utøya på Leopard förlag (2021).

Alis MittÅrsrapport tar – med Ny Demokrati och Lasermannen som fond – avstamp i 90-talets Sverige, och letar sig via nyliberalismens 2000-tal fram till nutidens krackelerande välfärd, där samhällsutvecklingen präglas av en auktoritär vändning och av politisk underkastelse inför den Sverigedemokratiska diskursen.
Till listan…

LÖRDAG 20 JULI

FRIDA STRANNE
Docent i Freds- och utvecklingsforskning med inriktning på amerikansk utrikes- och säkerhetspolitik. Hon har regelbundet vistats i Washington DC de senaste dryga 20 åren och gjort flertalet fältstudier runt om i USA. Hon är (med)författare till böckerna ”Supermakten – vad varje svensk bör veta om USA” (Mondial 2020) och Illusionen om den amerikanska freden (Ordfront 2023).

Klicka för att lyssna

I sin Mittårsrapport pratar Frida Stranne om vikten av att syna västvärldens dubbelmoral och att vi måste kräva av våra politiska ledare att bryta militariseringen och att se oss själva i spegeln. Hon talar även om hur omöjligt det blivit att prata om fred i en tid där kontext och historia inte längre anses viktigt och svaret på alla frågor blivit militära.

Frida är en flitigt anlitad föredragshållare och expert i alla stora svenska medier sedan 2012. Sedan våren 2024 driver hon podden USA & Co med ambitionen att bredda samtalen om USA och dess roll i världen och släppa in nya röster i svensk debatt.
Till listan…

LÖRDAG 27 JULI

Släpps 27 juli

PIERRE SCHORI
Författare och tidigare diplomat och socialdemokratisk politiker. Pierre har varit kabinettssekreterare, biträdande utrikesminister, svensk FN-ambassadör och ledamot i Europaparlamentet. Han är starkt kritisk till Sveriges NATO-anslutning och i synnerhet bristen på offentlig debatt inför den. Han har bland annat låtit publicera självbiografin Minnet och Elden, debattboken Vägen ut ur Afghanistan, Draksåddens år om spelet bakom Irakkriget och senast biografin Slummen får sin hämnd: författaren Carl Sandburg och drömmen om ett demokratiskt Amerika.

I sin MittÅrsrapport resonerar Pierre Schori bl a kring var arvet efter Olof Palmes arbete för fred och nedrustning tog vägen.
Till listan…

LÖRDAG 3 AUGUSTI

MARIA BOLME
Mångfacetterad filmare, samhällsvetare, KBT-terapeut och projektledare för Fryshusets satsning ”ViGörDemokrati”, ett projekt för att utveckla insatser som stärker skyddsfaktorer mot antidemokratiska tankemönster och polarisering.

Maria berättar i sin MittÅrsrapport om de vägar och beslut som lett henne från film- och teatervärlden till att aktivt arbeta med de stora samtidsfrågorna.

Släpps 3 augusti

Till listan…

I samarbete med ABF Stockholm

Dela den här sidan: