MITTÅRSRAPPORTER 2022
Sommaren 2022 släpper Teater Tribunalen den tredje upplagan MittÅrsrapporter, poddserien där människor pratar om saker de tycker är viktiga och spelar musik de tycker om. Det är personligt, det är politiskt, det är poddanpassat.

HÄR HÖR DU
Hanna Nyroos
Birger Schlaug
Solange Olame Bayibsa
Lasse Diding
Ulla Andersson
Sofi Orem Skoglund
Jenny Bengtsson
Katja Hildén

SÅ HÄR LYSSNAR DU
Här i webbläsaren klickar du på rapportörens bild
Du kan också lyssna på:
SpotifyApple Podcaster
SoundcloudGoogle

ONSDAG 29 JUNI

Klicka för att lyssna

HANNA NYROOS
Socialpedagog och samtalsterapeut som har jobbat med ungdomar i sexton år.

Jag ska prata om mina ungdomar, våra ungdomar, och vad jag tror krävs för att vi ska få en bättre framtid för alla ungdomar. Och nej jag kommer inte prata om hårdare tag, utan mer om att tvinga dom att drömma stort.

ONSDAG 6 JULI

BIRGER SCHLAUG
Debattör och f.d. riksdagsledamot

Min rapport handlar om vad i helvete vi ska ha samhället till och varför jag kommit fram till att det inte bör vara som det är och ser ut att bli.  Och om Elin Wägner, den första som vävde samman miljö, fred och kvinnors rättigheter till en helhet som vände upp och ner på mitt liv.

Klicka för att lyssna

ONSDAG 13 JULI

Klicka för att lyssna

SOLANGE OLAME BAYIBSA
Riksdagskandidat för Socialdemokraterna, som för nuvarande arbetar som projektledare och verksamhetsutvecklare på Riksteatern.

I min MittÅrsrapport kommer jag att prata om dagens Svenska klassamhälle och bjuda på glimtar ur min egen pågående klassresa.

ONSDAG 20 JULI

LASSE DIDING
Kommunist och kapitalist, hotell- och klosterägare, boknörd, samlare, alkoholist, provokatör och retsticka, Kubafrälst frankofil samt Varbergsbo.

Jag berättar om hur en absolut avgörande händelse i mitt liv fick mig att inse att alla människor har två liv, och att det andra tydligen börjar först när man inser att man bara har ett. 

Klicka för att lyssna

ONSDAG 27 JULI

Klicka för att lyssna

ULLA ANDERSSON
Riksdagsledamot för Vänsterpartiet.

Jag pratar – utifrån egen erfarenhet – om hur klass och kön påverkar samhället och hur det har format mina politiska ställningstaganden.

ONSDAG 3 AUGUSTI

SOFI OREM SKOGLUND
Regissör och teaterarbetare, verksam i Sverige och Danmark.

Jag intresserar mig för vem vi ser på scenen, vems historier vi berättar och vilka val vi gör för att berätta dem.  Därför kommer jag prata om just makten i att berätta, om förväntningar och om teaterns möjlighet att förändra, genom mitt eget perspektiv som queerperson.

Klicka för att lyssna

ONSDAG 10 AUGUSTI

Klicka för att lyssna

JENNY BENGTSSON
Fackligt aktiv, författare och arbetsmiljöinspektör.

Min rapport handlar om Bertil Bengtsson – en vanlig svensk arbetare. Vi gör en resa genom Sverige under hundra år, i arbetarklass och i arbete, till hur ett brinnande engagemang för fackliga rättigheter och bra arbetsmiljö föds.

ONSDAG 17 AUGUSTI

KATJA HILDÉN
Proletär som bl a har jobbat inom barnomsorg, äldreomsorg och skriver för den socialistiska tidningen Offensiv.

Jag kommer att prata om den nomadiserade proletären och om de rikas märkliga människosyn. Ett öppenhjärtligt program om kapitalismens olika förtryck och kampen för befrielse mitt i vardagen.

Klicka för att lyssna
Dela den här sidan: