Avsnitt 1: Pierre Schori

Pierre Schori har bl a varit riksdagsledamot, biträdande utrikesminister (biståndsminister), ledamot av Europaparlamentet och chef för Sveriges FN-ambassadör, gästprofessor på Adelphi University i New York samt FN:s speciella sändebud i Elfenbenskusten.

Han var påtänkt som FN-administratör i Kosovo, men efter protester från USA gick tjänsten honom förbi. Pierre Schori är motståndare till svenskt medlemskap i NATO

Finns även på SoundCloud

Avsnitt 2: Kajsa Ekis Ekman

Kajsa Ekis Ekman är journalist och författare. Hon skriver på Dagens Nyheters kultursida, är ledarskribent på Dagens ETC samt medlem av redaktionen för tidningen Brand. Hon publiceras också internationellt i bl a The Guardian. Hon föreläser internationellt om handel med kvinnor och om kristeori och har rest med Ship to Gaza.

2010 lade Kajsa Ekis Ekman ut idrottsborgarrådet Regina Kevius badkar på Blocket i protest mot borgarrådets utförsäljning av simhallen i Högdalen. Annonsen blev mycket uppmärksammad men stoppades av Blocket eftersom badkaret inte tillhörde annonsören. Ekis Ekman menade att med samma logik hade Kevius inte rätt att sälja ut simhallen, som tillhörde folket.

Finns även på Sound Cloud

Dela den här sidan: