Verbal förlag gästar Tribunalen under några onsdagar i höst. Författarsamtal, mingel och böcker till specialpris.

Verbal förlag ger ut samhälle, debatt och skönlitteratur sedan 2007.

OBS Fri entré, men begränsat antal platser

Onsdag 14 okt kl 17.00 – 19.00
Svartjobbsfabriken – släppfest och samtal.
Svart arbetskraft och människohandel. Grov ekonomisk brottslighet och utkonkurrerande svenska bolag. Hur blev det så?
Reportern Johan Fyrk berättar om sin nya bok Svartjobbsfabriken som avslöjar ett av de många kriminella nätverken i byggsektorn. Ett spännande samtal om hur det egentligen ser ut på byggena. Varför är det så mycket fiffel och vad är lösningen.
Med Jessica Löfström grundare av bemmanningsföretaget ExpanderaMera, Claes Thunberg, Byggföretagets nationella samordnare för sund konkurrens samt Isabella Iverus, chefredaktör Byggnadsarbetaren och moderator.

Onsdag 11 november 18.00-20.00
Coronakrisen har blottlagt Sveriges brister. De redan utsatta har blivit mer utsatta, inte minst de med otrygga anställningar. Vad behövs nu?
I en personlig essä rör sig ­journalisten Rasmus Landström mellan vardagens överraskande lockdown-lycka och ilska över den kvartalsreformism som inte vågar drömma om ett jämlikt ­samhälle. I Coronateserna visar han att vänstern har fel i att djärva reformer är förbehållna goda och gångna tider.

Onsdag 9 december 18.00-20.00
”Äntligen!” utropade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll våren 2017. Nya siffror bekräftade att antalet sjukskrivna hade vänt nedåt, en trend som inleddes bara veckor efter att regeringen gett Försäkringskassan i uppdrag att minska sjuktalet. I Strandhälls värld var detta ett tecken på att den svenska befolkningen nu var friskare.
Samtidigt, i en annan del av verkligheten, börjar sjuka dela sina erfarenheter från det friskare Sverige, i facebookgrupper och på bloggar. Människor som fått ersättning under flera år för kroniska sjukdomar får plötsligt avslag. Många beskriver hur de blir tvungna att låna pengar eller sälja sina tillhörigheter. Det friskare Sverige verkar inte må riktigt bra.
Avslagsmaskinen är en unik granskning av hur det gick till när svenska folket plötsligt blev friskare över en natt. Vad händer med de som drabbas av Försäkringskassans hårdare bedömningar? Och vad händer med demokratin när sjukförsäkringspolitiken kan läggas om utan tydliga beslut eller lagändringar?

Dela den här sidan: