Vår tids fruktan och elände

VÅR TIDS FRUKTAN…
Att inte räcka till. Att inte vara behövd. Att inte sticka ut. Att inte passa in. Att inte få ta lån. Att räntan ska gå upp. Att ha fel åsikter. Att inte kunna stå för vad man tycker. Att inte tåla en smäll. Att inte kunna slå först. Att inte veta om modet finns när det verkligen behövs – i skarpt läge.

…OCH ELÄNDE
Politiskt-barbari-likgiltighet. Ekonomiskt-incitament-fixering. Smältande-glaciär-uppgivenhet. Civilisationshatar-mobb-hysteri. Självsmekande-dygnet runt-upptagenhet. Svartvit-förenklande-förklaringsnivellering. En nästan-ständig-oro över att vi snart befinner oss där – i skarpt läge.

Många människor i världen lever i obeskrivlig fruktan. Många genomlider ett ofattbart elände. Den här föreställningen handlar inte om dem, utan om oss andra. Den handlar inte heller om allt det som nämns i styckena ovan – då skulle den bli alldeles för lång. Men den handlar om hur mänskliga vi förmår vara i en allt mer omänsklig tid, och hur det kan tänkas stå till med vårt civilkurage – såhär precis innan vi ännu har hamnat i skarpt läge.

Med texter av Bertolt Brecht, Åsa Lindholm, Jan Käll, Helena Sandström Cruz, Richard Turpin, Sara Israelsson, Henrik Dahl, Emelie Florén, Lucas Krüger, Felicia Ohly, Anna Lyons och Johanna Emanuelsson

Dela den här sidan:

Pressklipp

  • "Teater Tribunalen är en av få gruppteatrar som håller fast vid viljan att tala politik med publiken, och särskilt om hur en ideologisk verklighet påverkar vardagen."
  • ”När satiren lägger sig tätt intill verkligheten, då bränner den som mest.”
  • ”Det är på riktigt, det är viktigt, det är jättebra och alla, alla borde se den!”
  • ”Ett skriande tidsdokument”

Videoklipp

Fotografier