Skjut då, varuhus!

Den i verkligheten existerande aktivistgruppen Kommunikationsgerilla utgör huvudperson i Skjut då, Varuhus. De ifrågasätter den allmänna uppfattningen om informationens styrka, de vill inte bara granska det sagda utan även fokusera på hur det sägs. De vill framför allt åstadkomma ögonblick av förvirring. Sekundrar som säger oss att allting skulle kunna vara fullständigt annorlunda: ett brottstycke utopi som sår ett frö av förändring.

Skjut då, varuhus är en samling politiska floskler avsedda att konsumeras. Med ett upplöst icke linjärt berättande beskriver Heckmanns kollektivets splittring i en sönderfallande värld.

”… nyligen spillde jag kokande vatten över handen och upptäckte det först när handen knappt gjorde ont längre, men fortfarande var röd, eftersom jag samtidigt hade tänkt på USA:s utrikespolitik, jag menar, det är inget argument, men min hand är fortfarande inte riktigt bra, kanske är det rätt åt mig, kanske var det rätt, kanske måste jag faktiskt för en gång skull uppleva medlidande på min egen kropp, fast: att jämföra USA:s utrikespolitik och kokande vatten är antagligen obscent, jag menar, jag vet inte, ibland skulle jag väldigt gärna vilja glömma världen, även om det är fel eller förbjudet, hela tiden hela världen i huvet, det fortsätter jag inte länge med, det säger min mage.”

Dela den här sidan:

Pressklipp

Fotografier