care | of Teater Tribunalen :

PLACEBOLIV – ett tältprojekt i Coronans tid
fritt efter Marit Sahlströms roman Skred

När teatrarna stänger
…flyttar vi hem till dig med en interaktiv ljudföreställning i tält och hörlurar. Vi kommer till din bakgård eller trädgård för att spela för dig och 5 andra som du bjuder in.

Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?
Placeboliv är en guidning genom det postmoderna tillståndet, en föreställning om existentiell hälsa, föräldraskap och meningsunderskott. Du bjuds in att följa en kvinnas vardag, som liknar ett liv men som är tömd på innehåll.
Tillsammans med en skådespelare väver publiken fram hennes utdragna fall genom den moderna tragedin. Hur hon går vilse i vad som är lycka och vad som är framställningen av sådan, vad som är mål, vad som är mening.

Föreställningen produceras av
Teater Lacrimosa i samarbete med Teater Tribunalen.
Med stöd av Kulturrådet och Författarfonden
Stort tack till Bromma folkhögskola

Så här gör du för att arrangera en föreställning
– Det är 6 st publikplatser. Du köper en föreställning för 1500 kr på Kulturbiljetter och sen säljer du platser för 250 kr styck till dem du bjuder in.
– Ni kan inte vara färre än 6 personer, och heller inte fler (det kan vara bra att fråga en reserv). De du bjuder med får ett informationsmail från oss.
– Det förekommer interaktiva delar i verket, så alla behöver vara nyktra. Självklart kan ni träffas innan (dock inte i tältet), men alkohol sparas till efteråt.
– Om det skulle regna får vi prata om hur vi gör. Ett lätt regn kan fungera, men är det mycket kan vi behöva byta till en annan dag. Det är Teater Lacrimosa som beslutar om vi ställer in eller flyttar föreställningen på grund av väder. Om du som arrangör avbokar återbetalas inga pengar.
– Vi har med oss romanen “Skred” av Marit Sahlström som man kan köpa i samband med föreställningen.

Vad vi behöver för att spela
– Vi kan spela inom Stockholms län.
– Vi behöver en plan och röjd yta på 5×5 m där vi kan sätta upp ett tält. Vi behöver kunna köra nära med en skåpbil för att lasta av och på samt hjälp med parkeringsförslag i närheten.
– Platsen behöver inte vara helt tyst, men är det en byggarbetsplats eller en trafikerad motorväg i närheten kan det vara svårt. Det behöver också vara ok att vi låter lite.
– El-uttag, max 25 m från spelplatsen.
– Kunna låna toalett och ett rum som är enskilt, för skådespelare och tekniker, alltså för 2 personer.
– Vi behöver komma kl 17 för att rigga upp. Då är du där och möter oss och hjälper med några enkla byggmoment.
– Föreställningen är 1h och 10 min. Efteråt behöver vi också hjälp att fälla ihop tältet. Det tar ca en kvart.

Dela den här sidan:

Pressklipp

  • Ett feministiskt uppror mot tidens dumhet

Fotografier