Orgie

Ett gift par ur en akademisk medelklass använder det sexuella våldet som förlösare och smitväg ur normalitetens strypsnara. I skydd av natten låter de månen lysa upp vad de skäms att låta solen se. Men rädslan för utanförskapet, visar sig vara en dödligt svår fiende att besegra.

I samarbete med Pygméteatern gör Teater Tribunalen detta våldsamt filosofiska könsdrama.

En liveanimerad bildvärld möter ett politiskt idédrama, kommer världen att se annorlunda ut efteråt?

 

OM PIER PAOLO PASOLINI
Född 1922, död 1975. Kontroversiell italiensk filmskapare, författare och poet. I Sverige har Pasolini blivit en kultfigur som människa i ständig opposition mot Makten, Borgerligheten och Den Goda Smaken.

Politiskt kan Pasolini karakteriseras som en fritänkare på vänsterkanten. Han var trogen det italienska kommunistpartiet ända fram till sin död trots att han blev utesluten med motiveringen: ideologiskt förvirrad. Detta pga att han under sin tid som skollärare haft homosexuella förbindelser med minderåriga elever.
De Pasolinska motiven beskrivs ofta som; könets nakna drift, sökandet efter en Gud, hatet mot tillvarons gråhet, kärleken till ungdomen, smärtan, självdestruktiviteten – allt inflätat i ett omåttligt sexuellt begär.
Pasolini mördades på en strand utanför Rom 1975 av en ung homosexuell prostituerad, som upprepade gånger körde över hans kropp med bil. Spekulationerna kring Pasolinis död har varit vilda, och vissa påstod att den kristna högern i Italien låg bakom mordet.

Orgie skrevs 1968, och har tidigare spelats på Stockholms Stadsteater 1988, då i regi av Göran O Eriksson.

Pygmetetern skriver: SENASTE NYTT: Stålblå anarkistisk tribunal attraherar diffusa skuggmänniskor!!!!

Hur långt är det inte mellan Odenplan och Hornsgatan? Och hur långt är det inte mellan böljande skuggor i barnteaterns värld, och politiska provokationer på 2000-talets frontscener? Svaret är; inte så långt som det verkar! I Teater Tribunal fann Pygméteatern en grupp som var öppen för otippade möten, olagliga korsbefruktningar och riskabla samarbeten. Med en burlesk humor som vi kunde relatera till, och ett scenspråk som utmanade kreativiteten, bjöd dom in våra skuggor till dans…

Dela den här sidan:

Pressklipp

Fotografier