Festival: Monomamia – en monologfestival i sex akter

Under fyra dagar fyller vi teatern med berättelser om kropp, identitet och drömmar. Plats på scenen för en ny generation dramatiker och artister!

PROGRAM OCH SPELTIDER: (Varje monolog spelas vid två tillfällen)

TORSDAGEN DEN 5/11

18.00 KRIGARDROTTNINGEN av och med Natalia Fuentes Araya
Vi får följa huvudkaraktären Natalias erfarenheter kring rasism, om vännerna SaraJosefin (som hon gjort en ramsa om, men inte kommer ihåg efternamnet på), önskan av att passa in och hur hon hanterar sitt förtryck. Vi får även träffa Flora som äter kaninmat och har samma namn som smör, hennes bästa vän Julieta som berättar för oss om vilken svikare Natalia är och vad som egentligen hände under svensklektionen med keffa rasse-Agneta. En monolog där både barndomsminnen, tonårens sår och nutidens vardag möts och växer till liv.
Regiöga: Elin Skärstrand och Åsa Lindholm
Musik: Sanna Ohlgren

19.30 DIREITO DE SAMBAR av och med Clara Lee-Lundberg
En misslyckad sambadrottning. Funk med pussy-power. En kropp som inte lyder. En glittrig skärva av en neokolonial tid. Tudo mundo tem direito de sambar.
Clara Lee Lundbergs solo utforskar klichéer och stereotyper om Brasilien, och undersöker ämnen som våld, kropp, rytm, sexualitet och dans.
Solot skapades inom ramen för projektet ”Is this Brazil?” som hon driver tillsammans med den brasilianska dansaren och koreografen Mariana Pimentel.
Koreograf och performer: Clara Lee Lundberg
Idé och koncept: Clara Lee Lundberg, samt Clara Lee Lundberg i ett tidigare samarbete med Malena Sjöstedt
Koreografiassistent: Carima Neusser
Musik: Carl Bromell
Videoinstallation: Roberto N Peyre

FREDAGEN DEN 6/11

18.00 NI KAN KALLA MIG BLATTEBÖG av och med Dilan Amin
”Det jag inte kunde säga då, kan jag säga nu” – Ett fuck-you-tecken till alla er som aldrig sa någonting.
Möt Dilan, även kallad blattebögen, när han med lika delar humor och ilska berättar om sin uppväxt och sin resa från skolkorridorernas glåpord och skolfotograferingarnas förnedring till divornas diva Dilana Ross.
Regi: Roy Nehmé

19.30 DET KAN DU DRÖMMA OM av och med Hanna Edh
Ett undersökande av drömmandets potential. Med antagandet att drömmen är ett uttryck som kommer av en brist skapas ett rum med den associativa förmågan som ledstång in i drömmen om framtiden.
Bakgrunden: Experimentet är över, där 6 skådespelare försökt få sin publik att gråta av lycka inför framtiden genom att berätta om den som en lycklig plats. Kvar står en av dem, jag, med mina iakttaganden och undrar var alla fick alltifrån, alla fantasier, alla drömmar jag aldrig sagt eller hört så konkreta förut. Jag är inte klar. Jag vill göra rösterna som formulerar och kommenterar en dröm hörbara, och möta dem.
Texten är inspirerad av ensemblen och arbetet med föreställningen Inkallelseorder
Musik av Hanna Edh
Regiöga Maja Björkquist

21.00 DIREITO DE SAMBAR av och med Clara Lee-Lundberg

LÖRDAGEN DEN 7/11

15.00 FLAT av och med Therese Hammar
Våren 2013 fick skådespelaren i vår föreställning beskedet ”du har bröstcancer”. Hur tar man emot ett sådant besked och hur handskas man med de tankar som kommer i och med en sådan diagnos. Hur klarar man sig igenom operationer, cellgifter och strålningsbehandling och behöver man verkligen ett par bröst för att få definiera sig som kvinna?
Regi och musiker: Tjipke S Schmidt

16.30 CANTSPEAK av och med Henrik Wenne
När verkligheten är uppbruten av hallucinationer, röster och våldsamma anfall behövs det nånting att förankra sig vid. Henrik Wenne lyssnade på musik. Under en period fanns låten ”CANTSPEAK” i lurarna dygnet runt. Genom den och erfarenheter från livets mörkare sidor har han nu gjort en föreställning om psykisk ohälsa, specifikt dissociation. Föreställningen hade sin urpremiär i april 2015 på StDH och den har används som föreläsningsmaterial inför människor som arbetar inom psykiatrin. Med efterföljande publiksamtal.

17.45 Samtal- Att gestalta sig själv (Fri entré)
Åsa Lindholm samtalar med Aleksa Lundberg om att gestalta sin egen berättelse på scenen.

19.00 KRIGARDROTTNINGEN av och med Natalia Fuentes Araya

20.30 NI KAN KALLA MIG BLATTEBÖG av och med Dilan Amin

SÖNDAGEN DEN 8/11

14.00 FLAT av och med Therese Hammar

15.15 Samtal- Monolog som form (Fri entré)
Åsa Lindholm samtalar med Andrea Edwards om sina erfarenheter av monologen som form utifrån sina yrkesroller som dramatiker, regissör och skådespelare.

16.30 DET KAN DU DRÖMMA OM av och med Hanna Edh

18.00 CANTSPEAK av och med Henrik Wenne

Dela den här sidan:

Fotografier