För skolor och vuxna:

INTE ETT LJUD
av Ninna Tersman

NYPREMIÄR 17 JAN 13.00
Hornsgatan 92, T-Zinkensdamm

LADDA NED: LÄRARHANDLEDNING
[Klicka för att öppna • Högerklicka för att ladda ner]

En kort trailer kan ses nedan.

OM FÖRESTÄLLNINGENI
Inte ett ljud bygger på den sanna historien om pojken Piotr Zettinger, som under andra världskriget smugglades ut ur ghettot i Warszawa genom avloppssystemet – och sedan gömdes av katolska familjer och nunnor tills kriget var över. Piotr lever idag i Sverige och föreläser ofta om sitt liv under kriget, och om flykten undan en säker död i förintelselägret Treblinka.

Det är en föreställning om att leva i ständig skräck för att någon ska avslöja vem du egentligen är. Om främlingsfientlighet, antisemitism, och fördomar, men också om det hoppfulla i att det ändå finns människor som är beredda att riskera livet för att hjälpa andra

”Det är omistlig teater, lika grym som känslig, där repliken om att Sverige skulle vara en trygg flyktinghamn lämnar en bitter eftersmak på 2020-talet”, skrev DN under premiären på våren 2023.

Lördagen 3 februari 16.00 deltar Inte ett ljud som inslag i barn- och ungdomsfestivalen Teaterkalaset

Dela den här sidan:

Pressklipp

  • Uppsättningens budskap är, förstås, att det nu i dag ändå finns något att göra, och det är att fortsätta berätta. Att fortsätta försöka förstå mekanismerna bakom krafterna som orsakade Förintelsen för att alltid vara rustade att göra motstånd. Att aldrig tystna.
  • En grymt stark och berörande berättelse om godheten i mörkret

Fotografier