Gästspel: This is not my money

Vi ska dekonstruera pengar – in på skinnet ska de monteras ner, så mycket vet vi!!!

Observera att biljetten till föreställningen är ett föremål som som du äger och som du värdesätter, men som du är villig att ge bort.

Vi ber dej ta med föremålet när du kommer till föreställningen.

BAKGRUND
2001 inbjöds den nygrundade dragkinggruppen SUBFRAU till drag-king-festivalen GO DRAG i Berlin. Fulla av förväntan reste vi väg med en föreställning som mest fanns i våra huvuden och en titel vi älskade: This Is Not My Body. Vi skulle dekonstruera kvinnokroppen, in på skinnet skulle den monteras ner, så mycket visste vi. Vi repeterade kvällar och nätter i någons vardagsrum på Oranienburger Strasse, där vi också sov och festade. Föreställningen togs emot av stående ovationer och världen var öppen för Subfrau. Läs mer…

FÖRESTÄLLNINGEN
Tiderna har förändrats. Världen, vi, våra kroppar, våra perspektiv. Vi är etablerade nu och ändå är ingenting färdigt. Nu tänker vi: This is not my money. Vi ska dekonstruera pengar, in på skinnet ska de monteras ner, så mycket vet vi.

Subfraus comeback bjuder in till ett vingligt och vansinnigt välgörenhetsevemeang. Med vårt dåliga samvete över att vi tilldelats privilegier på lösa grunder och med hjälp av dem förstört jorden, bjuder vi in till en plats där pengar och varor cirkulerar. Pengar och saker skänks bort till någon som behöver dem mer än vi, eller kanske bara till den som betalar bäst? I stället för biljetter ber vi var och en i publiken att ta med en sak som hen äger och kan tänka sig att sälja till oss. De saker publiken tar med skapar själva föreställningen:  Genom publikens saker diskuterar vi ägande, gåvor, välgörenhet, kapitalism och minnen – och vilka vi är utan de oändliga mängder av grejer vi omger oss med.

Subfrau och Blaue Frau möts för första gången i ett unikt samarbete och ger tillsammans föreställningen ’This is not my money’ med premiär på Hangö Teaterträff i juni 2022. Föreställningen turnerar i Norden hösten 2022, samt våren och hösten 2023 (Malmö, Göteborg, Stockholm, Helsingfors och Reykjavik).

MEDVERKANDE
Processledare: Lisen Rosell (SE) / Eddie Mio Larson (SE), visualist: Josefin Hinders (SE), koncept: Lisen Rosell & subfrau & Blaue Frau, medverkande: María Palsdottír (IS), Lotten Roos (SE), Joanna Wingren (FI), Kristina Alstam (SE), Sonja Ahlfors (FI). Ljustekniker på turné: Alina Pajula.

Dela den här sidan: