Gästspel:
PANG BOOM KRASCH – EN ÄNKA FÖDS
En operamusikal om glödande visioner, mörka kval, och den odödliga succén Glada Änkan

”Det här är inte musik”, skrek teaterdirektören och höll för öronen när musiken till Glada änkan presenterades för honom för första gången. Året var 1905 och  männen bakom den blivande världssuccén uppmanades att lämna Theater an der Wien. 

Pang Boom Krasch – en änka födsär en rafflande historia om människorna bakom succén. Mot alla odds, mellan hopp och förtvivlan, drev upphovsmännen tillsammans med teaterns skådespelare Glada änkan till premiär. Det är en berättelse om passionen för musiken och scenkonsten i en euforisk och motsägelsefull förkrigstid i början av förra seklet som på ett obehagligt sätt inte är olik vår egen tid.

Andrea Tarrodis nykomponerade musik är en brygga till den klassiska och välkända musiken från Glada änkan av Franz Lehàr. Ett sällsamt musikaliskt möte mellan dåtid och nutid efter en idé av Jonas Nerbe och med text av Andreas Boonstra. För regin står Eva Staaf.

Ensemble
Franz Lehár – Robert Noack
Agnes Wästfelt – Mizzi Günther 
Louis Treuman – Jonas Nerbe
Annie Wünsch – Astrid Banck Linderoth
Karl Meister – Oskar Roslund

Orkester
Oskar Treitler – Violin
Bartosz Cajler – Violin
Maria Jonsson – Viola
Josef Alin – Cello
Margreet Houtman – Klarinett

Dela den här sidan:

Pressklipp

  • I periferin skymtar samhällsutvecklingen och förra sekelskiftets förändrade syn på alltifrån evolution till sexualitet och konstnärliga ideal.
  • Eva Staafs regi har tempo och god detaljrikedom. Robert Noacks Lehár låter envisheten överträffa hopplösheten, Jonas Nerbes Louis är säker på sin förmåga som leading man Greve Danilo medan Agnes Wästfelts Mizzi helt enkelt gör det hon ska som hans moatjé och glada änka. Oskar Roslunds Karl och Astrid Banck Linderoths Annie är båda liksom ömtåliga med varandra.