Gästspel: Min mamma

”Min mamma” är en mer eller mindre halsbrytande hyllning som reflekterar våra mammor med kärlek, varsam hand och med glödande övertygelse.
Den internationella performance-primadonnan och regissören Charlotte Engelkes är känd för bland annat sina egna tolkningar av Wagners operor, Fröken Julie som musikal och senast uppmärksammade SVT-sända ”Svarta hål – En kvantfysisk Vaudeville”. Nu intar hon scenen själv igen med nya solot; ”Min mamma – en dokumentärmusikal”

Vi kommer alla inifrån. Det finns ingen som inte har en mamma. Engelkes rör sig mellan alla dessa mammor, som elak, vacker och alkoholiserad men också stark, död och närvarande. I henne bor kärleken, hopplösheten och framtiden.
På scenen är hon som hon är, var och det som blev kvar. Galen, förtvivlad och rasande rolig. Genom minnen som doften av nystruken tvätt blandat med rädslan för att bli bränd finns hon nära genom våffelsmet och sångnummer. Engelkes spelar mot en videodokumenterad mamma som kommenterar, stör och stöttar.

Tillsammans med dokumentärfilmaren Erik Pausers inramning, Sophie Holgerssons texter och Willi Bopps förtrollande ljudvärld blir Min mamma blir allas Mamma. Charlotte Engelkes spirituella och sprudlande scennärvaro sjunger, överraskar och underhåller.

Dela den här sidan:

Pressklipp

  • "Jag har nog aldrig sett henne så svart som nu. Svart som i rolig med stor närvaro"
  • "Personligt, smärtsamt och drastiskt blir det när Charlotte Engelkes gör en dokumentär musikal om sin mamma – en hyllning till alla mödrar"

Fotografier