Gästspel: LES ENFANTS TERRIBLE

Efter två års väntan är det ÄNTLIGEN dags för Sverigepremiären av Philip Glass opera Les Enfants Terribles – De förskräckliga barnen.

Föreställningen blandar dans och opera på ett sätt som ger publiken möjlighet att syna syskonrelationen som filosofisk idé. Projektet vilar på ett undersökande av de extrema konsekvenser som frånvaron av föräldrar kan innebära för barn. Syskonrelationens komplexitet med sin blandning av villkorslös kärlek och avsky ges en gestaltning som går bortom det intellektuella och riktar sig till det bortglömda barnets fantasi som vi bär inom oss.

Boken Les Enfants Terribles av Jean Cocteau utkom 1929 och filmatiserades 1950. Philip Glass opera hade världspremiär 18 maj 1996 i Schweiz och har sedan dess spelats runt om i världen. Philip Glass är verksam inom ett flertal genrer t ex opera, filmmusik och symfoni. Som ingen annan nu levande tonsättare lyckas Glass nå ut till en publik bestående både av konstmusikaliska nördar, medelålders södermalmshippies och pop-orienterade ungdomar.

PGA PUBLIKTRYCK: EXTRAINSATT FÖRESTÄLLNING 11 JULI 19.00

Med stöd av Statens Kulturråd, Region Stockholm och Stockholms Stad och i samarbete med ABF Stockholm

Dela den här sidan:

Pressklipp

  • Konstnärliga ledarparet Dan Turdén (regi) och Anna Christensson (musik) har trimmat spelet med den obönhörliga exakthet som Philip Glass assymmetriska, enträgna treklangsmani kräver, och ensemblen briljerar i sångstämmornas skenbara enkelhet. Säreget och sevärt.

Fotografier