Gästspel: BABYN I MAGEN
en teaterföreställning från Teater Gyllene Draken

Agnes Kofoed Christianson och Medo Ismail El Sayed berättade den sanna historien om hur de träffades, gifte sig och fick ett barn för dramatikern Lucas Svensson som sedan skrev pjäsen Babyn i magen.

När Agnes och Medo träffas bor Medo i Egypten och Agnes i Sverige. Barnet som de väntar har de tänkt ska födas i Sverige och det är där de vill bo. Men det går inte. Medo får inte uppehållstillstånd i Sverige.

I Lucas Svenssons pjäs är det Babyn i magen som är berättare. Ännu ofödd finns han på scenen vid sina föräldrars sida som en vägvisare och skyddsängel. 

Med lätt hand tecknar Lucas Svensson en kärlekshistoria från migrationens ingenmansland. Den svenska asylpolitiken prövas och vi hamnar i en absurd värld där Agnes och Medo kämpar för sin kärlek och för sitt ofödda barn.

På bilden: Agnes, Youssef, Medo

Agnes Kofoed Christianson 
Skådespelare, kompositör och sångerska. Hon har synts som skådespelare på Boulevardteatern men också komponerat för blad annat Scenkonst Sörmland och Stockholms Konserthus. 

Mohamed Medo Ismail El Sayed
är skådespelare och musiker från Egypten och nu verksam i Sverige. Senast såg vi honom med Romeo och Juliakören på Dramaten hösten 2023. På Dramaten har han också medverkat i ”Maktens diskreta charm” våren 2023. Hösten 2021 spelade han i Teater Tribunalens ”Fotboll i Jemen”.

Youssef Salama Zaki
Skådespelare och sångare utbildad på Institutet för Scenkonst i Kairo. Bor i Göteborg där han bland annat har arbetat på Stadsteatern. Youssef har setts i två Johan Falk-filmer och gjort egna föreställningar i Egypten och Sverige.

För regin står Michael Cocke som senast satte upp ”Hundra sånger” avRoland Schimmelpfennig på Göteborgs Stadsteater 2022

Föreställningen hade urpremiär i Gävle på Andreasalen i Andersberg i februari 2024.

Med stöd av Kulturrådet, Nacka kommun, Region Stockholm och Folkteatern i Gävleborg

Dela den här sidan:

Pressklipp

  • Det är en verklighetsbaserad berättelse om en kärlek som migrationspolitik försvårat – och människorna som det handlar om spelar själva på scenen.

Fotografier