Total eclipse of the heart

Du tar på dig din jacka och stänger dörren bakom dig. Du går på gatan och lyssnar på ljuden omkring dig. Du ser människor som är på väg, precis som du. Du undrar vart de är påväg. Kanske till samma ställe som du. Du funderar på vad som ska hända när du kommer fram.

Vi möts utanför Spånga bibliotek och förflyttar oss till övervåningen på en gul villa. Där blir du en del av ett nära och rörligt scenkonstverk om kärlek, ägande och gemenskap.

Pengar är grus. Staten är papper. Familjen är ett ord.

Fritt efter Friedrich Engels bok Familjens, privategendomens och statens ursprung.

 

OBS! Föreställningen spelas inte i Teater Tribunalens lokaler på Hornsgatan 92. Mötesplatsen är utanför Spånga Bibliotek på Värsta Allé 12, Spånga den tid föreställningen börjar.

Ta pendeln från Centralen till Spånga station (den tar 14 minuter), därifrån är det tre minuters promenad till biblioteket. Vi väntar 5 minuter efter utsatt tid innan vi fortsätter mot gula villan. Om du av någon anledning blir försenad så ring 08-84 94 33.

 

 

 

Med stöd av Stockholms stad och Statens kulturråd

Dela den här sidan:

Pressklipp

  • “Med utgångspunkt i Friedrich Engels klassiska institutionsuppgörelse ”Familjens, privategendomens och statens ursprung” har kollektivet DEVDSYAS placerat oss på själva urspelplatsen för konstruerandet av den lyckliga familjen. Vi välkomnas med en okonventionell husesyn anförd av en sammanbiten figur iförd satinmorgonrock. Försedda med varsitt pengakuvert – för visst kostar det att delta – uppmanas vi att röra oss fritt mellan rummen, alla lika olycksbådande och bärande sin egen centrala berättelse kring monogamins bedrägliga hegemoni.”
  • “Kopplingen mellan det ena och det andra, kontrasten mellan omtanken och våldet – och samverkan dem emellan – framstår tydligt. Ett ifrågasättande av äktenskapet som institution, men också av en patriarkal syn på kärlek”

Fotografier