De brutna relationernas rum

image1

(Ur the Museum of Broken Relationships:)

A hamburger toy
His dog left more traces behind than he did.

Svar från KTH-studenten HANNA RYD:
”ANG. LAPPEN PÅ MUSÉET
Vem var fanskapet som antydde att mitt liv är obetydligt? Jag vet från säkra källor att det är någon i huset. Ursäkta, men vem är du att förtala mig? Säkert någon byråkratstropp på plan 4. Det är lika bra att erkänna för jag kommer få reda på vem du är och då kommer jag inte vara nådig i min vedergällning kan jag lova. Jag har levt ett ytterst betydelsefullt liv och uträttat en massa jättebra saker. Jag är praktiskt taget en hjälte för en hel mängd personer.
PS. Ge tillbaks Bosses hamburgarleksak. Han behöver den mer än något fjantigt museum!
//mvh ilsken granne”

 

Utställningen ”De brutna relationernas rum” är inspirerad av The Museum of Broken Relationships, ett konstprojekt initierat av Olinka Vištica och Dražen Grubišić 2006.

Tjugofem arkitekturstudenter (årskurs två, Studio 2, Kungliga Tekniska Högskolan) har i uppdrag att bygga platsspecifika installationer i Teater Tribunalens tillfälliga lokaler i Norra Ulvsunda – en övergiven panncentral. Studiolärare Nina Taghavi och Brady Burroughs har bett studenterna:
– att mäta upp och skapa ritningar av de existerande platserna i byggnaden.
– att var och en utveckla en tektonisk detalj, vilken ska uttrycka en kvalitét från någon av berättelserna i muséets kollektion.
– att tillsammans bygga en serie fullskaliga rum inför planerade publikvandringar den 21, 22 och 23 februari.

Tektonik innebär att en konstruktionsdetalj bär på ett konstnärligt uttryck. Poängen är att konstruktionens uttryck är specifikt – det vill säga något utöver att ”bara” vara funktionellt. I vårt arbete har studenterna valt en berättelse från The Museum of Broken Relationships, och kärnan av den historien ska uttryckas i den tektoniska detaljen, som sedan multipliceras och adderas till en serie fullskaliga installationer.

Företaget OMNIRES projekt och markutveckling  har möjliggjort detta samarbete mellan KTH och Teater Tribunalen, genom ett generöst bidrag till Studio 2.

 

Guidade visningar:
21 och 22 feb varje halvtimme mellan 18.00-20.00
23 feb varje halvtimme mellan 14.00-17.00

 

In English
The exhibition ”Room for Broken Relationships” is inspired by The Museum of Broken Relationships, an art project initiated by Olinka Vištica and Dražen Grubišić in 2006.

25 architecture students (year two) from Studio 2 in KTH Royal Institute of Technology, will build site-specific installations in Teater Tribunalen’s temporary premises in Norra Ulvsunda – an abandoned industrial building. Studio teachers Nina Taghavi and Brady Burroughs have asked the students to:
– measure on-site and create detailed drawings of spaces in the premises.
– develop a tectonic detail that expresses a specific quality inspired by one of the stories from the 
– produce a series of full-scale built spaces to be shown during guided public tours on February 21, 22 and 23

The OMNIRES corporation has made possible this collaboration between KTH and Teater Tribunalen, by generously sponsoring Studio 2.

 

logotype_250x50_3        Skärmavbild 2019-02-08 kl. 10.58.47

 

 

Dela den här sidan:

Fotografier