Boksläpp: GERLACHS SKUGGA
en roman av Jan Käll

Varmt välkommen på bokreleasen av ”Gerlachs skugga” av Jan Käll.

Lördagen 28 oktober kl 17.00-19.00

Under kvällen blir det läsning av valda delar ur boken samt författarsamtal. Det bjuds även på förfriskningar och snacks. Medverkar gör skådespelaren och ljudboksinläsaren Anna Maria Käll, regissören Richard Turpin samt författaren själv.

Om boken:
”November 1945. Kriget är slut. De tyska soldater som via Baltikum flytt från östfronten och internerats i Sverige ska enligt den tyska kapitulationsakten utlämnas till Sovjetunionen. En av dessa soldater är överstelöjtnant Herman Gerlach, som varit verksam inom den tyska underrättelsetjänsten Abwehr.
Gerlach rymmer från interneringslägret och i samband med rymningen mördas en svensk sjuksköterska brutalt. Såväl polisen som den militära underrättelsetjänsten kopplas in i jakten på rymlingen och den förmodade mördaren, men även den amerikanska och den sovjetiska underrättelsetjänsten visar stort intresse för den tyske officeren. Båda vill ha Gerlach utlämnad eftersom han sägs ha exceptionella kunskaper om både Röda armén och Sovjetunionen.
Den svenska regeringen hamnar i en besvärlig sits och tvingas till en närmast omöjlig balansgång i sina försök att inte stöta sig med någon av stormakterna. Situationen blir alltmer spänd och kraven från de båda supermakterna allt hårdare. Snart tycks det som om själva den svenska nationella suveräniteten står på spel.

Gerlachs skugga är en agentroman, en politisk thriller, som utspelar sig i skuggan av den så kallade baltutlämningen.”

OSA senast 27 oktober till prodass@tribunalen.com

Dela den här sidan: