Rörelsen

Tänk om vi hade tagit till oss allvaret i dagens klimatsituation.
Tänk om vi hade organiserat oss och skapat en rörelse.
Tänk om det blev den största folkrörelsen i mänsklighetens historia.

Hösten 2012
En vecka innan FN:s klimatmöte i Doha släpper Världsbanken rapporten Turn Down the Heat som varnar för temperaturhöjningar på 4 grader. Höjningar som vida överskrider vad många menar är möjligt att anpassa samhället till. Om inget görs nu är klimatapokalypsen ett faktum. Först ut är de människor som har minst resurser, människor som redan i dag tvingas fly sina hem på grund av en klimatsituation de själva inte har skuld till.

Efter 12 dagars förhandlingar avslutas FN:s klimatmöte i Doha. Resultatet är en svag kompromiss som på intet svarar på den klimatsituation vi befinner oss i: En förlängning av Kyotoprotokollet till år 2020. Inga framsteg i frågan om ett större globalt avtal. Inga nya pengar från de rika länderna för avbetalning av sina klimatskulder till de fattigare länderna. Världens ledare befinner sig i förnekelsestadiet.

Våren 2013
Gigantiska demonstrationer blossar upp runt om i världen. I Washington, Bagdad, Paris och Stockholm går unga människor ut på gatorna, de vägrar vara generationen utan framtid. De kräver att industriländerna tar sitt klimatansvar och ställer om mot en rättvis och hållbar värld. De är många och välorganiserade och deras handlingskraft tvingar makten till dialog. Medan en jättelik ockupation stänger av hela centrala Stockholm, samlar sig regeringen för ett uttalande i direktsänd TV.

I samarbete med Privatteatern och Stockholms dramatiska högskola

Urpremiär 18 april

***

Naturligt gröna samtal

David Jonstad, författare
Kollaps – livet vid civilisationens slut
Torsdag 2 maj

Shora Esmailian, författare och aktivist
Om klimatflyktingar
Fredag 3 maj

Marianna Agetorp, ekosof
Naturen – Förebild framtid och hopp
Lördag 4 maj

Joakim Pihlstrand – Trulp, Gröna partiet
Vad vill nystartade Gröna partiet?
Fredag 10 maj

Samtalet med Johan Ehrenberg 9/5 är inställt.

Samtalen startar direkt efter föreställningarna.

 

Recension i Dagens Nyheter

DN-rec

Dela den här sidan:

Pressklipp

Videoklipp

Rörelsen

Fotografier