Arbete och utopi
Det andra samtalet i CMS samtalsserie om utopier och utopiskt tänkande. Denna gång fokuserar vi arbete och utopi.

Hur ska arbetet organiseras? Vad ska det syfta till? Hur mycket av det behövs? Behövs det egentligen alls? Ett centralt tema i de flesta utopier är arbetet. Det har både spelat en stor roll i själva utopierna – arbetet i framtiden – och setts som den reella vägen mot utopi – där utopin förverkligas. Så hur tänker vi utopiskt kring framtidens arbete, arbetets (o)jämlikhet och dess demokratiska förvaltning? Detta ska Paula Mulinari, Sebastian Svenberg och Ali Esbati tillsammans reda ut under eftermiddagen den 4 maj.

Centrum för marxistiska samhällsstudier bjuder i samarbete med Transform Europe in till ett panelsamtal om arbete och utopi på Teater Tribunalen i Stockholm.

Medverkande:
Paula Mulinari – forskare och medlem i redaktionen för MANA
Sebastian Svenberg – sociolog
Ali Esbati – ekonom och tidigare ekonomisk-politisk talesperson för Vänsterpartiet
Moderator är Majsa Allelin, ordförande CMS
Arrangeras av: Centrum för Marxistiska Samhällsstudier

Samtalet är det andra i en längre samtalsserie där vi utforskar olika infallsvinklar på utopier och behandlar ämnen såsom varför vi behöver utopier, utopier genom historien, reella vägar mot utopier, klimatkrisen, feministiska utopier och situationism. Har du förslag på frågor relaterade till utopier som du önskar belysta inom denna serie så är du välkommen att höra av dig till CMS.

Det är dags att vakna från den kapitalistiska realismen och väcka den politiska fantasin till liv!

Dag: Lördag den 4 maj
Tid: kl.15.00-16.30, dörrarna öppnas för mingel kl. 14.00
Frivillig entré efter förmåga.

Dela den här sidan: