GÄSTSPEL – SALONG VAGINA

Vaginan, fittan, vulvan, muttan, musen, snippan, framstjärten.

Salong Vagina! kastar upp det kvinnliga könsorganet på scenen och diskuterar det som både skapat hatisk avsky och helig dyrkan. Det som tycks sakna namn men samtidigt har så många namn, det som befinner sig ”där nere”.

En dag flyr Aisha, Lisa och Kim den tråkiga sexualundervisningslektionen och macho-stämningen i klassen och hittar ett bortglömt rum i skolan. Ett rum fyllt av gamla föremål, bl a en vulvaformad skulptur. Varför har ingen lärare visat den för dem? Varför står den undangömd? Varför ska deras könsorgan vara ett skällsord? Varför är det så pinsamt att snacka om sitt könsorgan? Varför känns det bara fel att vara tjej, att ha en kvinnokropp? VARFÖR!?

Teater Sällskapet är ett nystartat scenkonstkollektiv som arbetar med en icke-traditionell syn på åskådare och utövare. Vi vill vara en plattform för en undersökande konstnärlig verksamhet, som utreder normer och ideal i vår historia och i nutiden. Sällskapet verkar för nyskriven dramatik för barn och unga med feministiska förtecken.

Biljettsläpp i slutet på oktober!